Home HunderHunderaser som er godt egnet til agility

Hunderaser som er godt egnet til agility

Alle hunderaser kan delta i agility. Det viktigste er at hunden selv viser interesse for sporten. Men selv om alle raser kan trenes opp, er det noen hunderaser som egner seg bedre, rett og slett fordi de er lettere å trene. Populære raser som brukes til agility er shetlandsk fårehund, border collie, toller, puddel, schäfer, labrador, golden retriever, springer spaniel, cocker spaniel og australsk fårehund.

AgilityHundene deles inn i klasser etter størrelse under konkurranser, slik at små og store hunder ikke konkurrerer mot hverandre. Alle hunder kan trenes opp, dersom man er tålmodig, men hunder som ikke viser noen interesse for sporten, kommer antakelig ikke til å bli flinke, uansett hvor mye man prøver. Derfor er det best å trene opp en leken, ivrig hund, som gjerne vil lære nye ting. Blandingshunder er også veldig godt egnet til agility.

Agility er morsomt, man gjør noe sosialt sammen med hunden, og man får også en sprekere og lydigere hund som får brukt energien sin til noe fornuftig. Hunder som trenere agility blir også roligere og gjør mindre rampestreker. En overaktiv hund kan derfor med fordel trenes til agility, slik at den kan bruke energien på en god måte.