Home HunderBruk av dyr i konkurransesport

Bruk av dyr i konkurransesport

Konkurransesport er populært, også blant dyr. Det er spesielt hunder, kaniner og hester som brukes til sport. Hunder er godt egnet til sport, og derfor finnes det også mange konkurransegrener for hunder. Veddeløp for hunder arrangeres ikke i Norge, men er populære på verdensbasis. Det er som regel raske og slanke hunderaser som brukes til dette, som ulike myndehunder.

Hundekjøring er en populær sport i Norge, og det arrangeres flere store hundeløp også her til lands. De mest kjente er Femundløpet og Finnmarksløpet. Begge disse løpene trekker kjørere fra mange land, og kombinasjonen av vill natur og varierende vær kan gjøre løpene utfordrende også for de mest erfarne hundekjørerne.

Andre konkurransesporter for dyr er så klart travløp. Vi har for tiden mange gode norske travere fremme i lyset, og selv om Yarrah Boko, Prix d’Amerique-vinneren for 2014, nå er pensjonert til avlshingst på grunn av en skade, har vi fortsatt flotte løpere som Support Justice, B.B.S. Sugarlight, French Design og Jaccaroo på banen. Disse traverne gjør seg bemerket både i Norge og internasjonalt. Spesielt Support Justice har tiltrukket seg mye oppmerksomhet, og hesten har løpt inn seiere over hele Norge – og i Sverige og Frankrike, med sin faste kusk Gundersen. Det er blitt en folkesport å spille på trav. Det første man skal huske på er at lave odds betyr at det er stor sjanse for at nettopp denne vinner, og dermed blir utbetalingen relativt lav ved gevinst. Høye odds betyr at gevinsten blir bedre dersom ditt valg går hjem. Det finnes gode muligheter for oddsspill hos bettingtilbydere på nett, men det er ikke alle vinnerne som er ekspertenes favoritter før løpene starter.

I travsporten er det spesielt spennende å følge med, da en liten feil eller en mulig skade på hest eller utstyr kan føre lederen ut av banen og løpet, totalt overraskende. Og selv om favoritten gjør et bra løp, kan det alltids dukke opp en ukjent nykommer som har den beste løpsdagen i sitt liv. Man vet rett og slett aldri.